2019/03/20

Enemmän kasviksia: Sitruuna-rucola-pestopasta

Kerroin aiemmin siitä miten olemme pyrkineet suosimaan enemmän kasvisruokia arjessamme. Aloitimme joskus vuosia sitten ihan niinkin helposti kuin, että päätimme syödä kasvisruokaa kerran viikossa. Ideana oli silloin tutustuttaa lapsia eri kasvisruokiin. Nykyään voin jopa ylpeästi sanoa, että meidän lasten yksi lempiruuista on kaikki erilaiset kasvissosekeitot. Olemme käyttäneet mielikuvitustamme ja yrittäneet keksiä vaikka mitä kasvisruokia loihdittavaksi. Viime viikolla siskoni päättivät tulla kylään ihanien vauvojensa kanssa ja mukanaan he toivat ainekset sitruuna-rucolapesto-pastaan. Resepti tähän ihanuuteen löytyi Samasta Padasta-keittokirjasta jonka idea on se, että samoja aineksia hyödyntäen voidaan saada annos myös perheen pienimmille alle 1-vuotiaille. Minä ihastuin tähän pastaan aivan täysin ja sain ilokseni vielä ylijäämäannokset tästä seuraavalle päivälle. Nam.



Sitruuna-Rucola-Pestopasta (4:lle)
400 gr täysjyväpastaa
1 Granny Smith omena
1 valkosipulikynsi
1 luomusitruuna
1/4 tl mustapippuria
1,5 dl oliiviöljyä
1 rs rucolaa
1 dl kurpitsansiemeniä
1 tl suolaa

Paahda kurpitsansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Sekoita tehosekoittimessa omena, valkosipuli, sitruunankuori ja 3 rkl sitruunanmehua. Lisää pippuri, öljy ja kourallinen rucolaa. Soseuta. (Ota vauvalle tässä vaiheessa sivuun pieni määrä). Lisää puolet puolet rucolasta, kurpitsansiemenistä ja suola. Soseuta pesto. Keitä pasta (vauvoille suolattomassa vedessä) ja mausta se pestolla. Asettele annokset lautasille, koristele tuoreella rucolalla, kurpitsansiemenillä ja fetalla. Nam!

Kiitos siskolleni ruuan valinnasta ja toteuttamisesta!

-Såfin

PS. kurkkaa myös kirjoitus portobello-halloumi pyttipannu kokeilustamme.

2 kommenttia:

  1. Nam, tuo on hyvää! Musta on tosi mahtavaa, että sama ruoka tulee helposti kerralla ihan koko perheelle :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä tuo systeemi niin ei tule hävikkiä!

    VastaaPoista