2019/05/03

Ison terassin sisustaminen

Kerroin alkuviikosta siitä miten pitkälle yhdessä talkooporukan kanssa saimme tehtyä meidän pihan istutuksia. Pihaprojekti on siis hyvin hallussa. Sen lisäksi meillä on toinen proggis tälle keväälle. Nimittäin sellainen n. 70 neliöinen terassi pitäisi laittaa kuntoon. "Pikkuhomma". Heh. Meidän terassilta puuttuu edelleen pinnoite sillä teimme siihen betonivalun myöhään syksyllä. Nyt olisi tarkoitus pinnoittaa se (luultavasti komposiittilaudalla) ja sen jälkeen antaa sisustusvimman päästä valloilleen. Koska sisustushommat ovat ihan lempipuuhiani, olen tietenkin jo vähän aloittanut tätä projektia tekemällä itselleni muutaman inspistaulun. Toiminnallisesti meidän terassilla pitäisi pystyä grillaamaan, syömään ja rentoutumaan. Lisäksi haluaisin siihen myös istutuslaatikon(koita?) johon saisin yrttejä, salaatteja ja kenties jopa porkkanaa kasvamaan kesäksi. Se tekisi minut onnelliseksi.  Lapsille olemme tehneet leikkialueen terassin viereen pihalle trampoliinin ja pelialueen muodossa. Koska meidän terassi on iso, joudumme jakamaan sen selkeästi osioihin. Ruokailuryhmä ja yrtit yms. olisivat grillin läheisyydessä ja toisaalta meillä pitää olla selkeästi sellainen "rentoilualue"..

1. Ruokailutuolit (Ellos) 2. Amppeli (Granit) 3. Sisustustyynyt (Ellos) 4. Sivupöytä (Ellos) 
5. Ruokapöytä (Ellos) 6. Ruukut (Ellos)

1. Sisustustyynyt (Ellos) 2. Istutuspenkki (Kekkilä). 3. Vaalea komposiittilauta (k-rauta) 
4. Ulkomatto (Ellos)


    1. Valonauha (Ellos) 2. Ulkokeittiö (Ellos) 3. Puutarhaletku (room21.com) 
4. Viltti (room21.com) 5. Sisustustyyny (Ellos)

Terassimme sijaitsee puoli kerrosta pihatason yläpuolella ja siksi sitä ympäröi lasiset kaiteet. Meidän talon ulkomuoto on muutenkin hyvin yksinkertainen joten haluan tuoda sille kontrastia luomalla terassistamme hassun leikkisän ja kesän kunniaksi myös värikkään. Haluan tuoda juutti- tai vastaavaa luonnollista materiaalia muistuttavat matot lattialle luomaan illuusiota siitä, että terassimme on jatke olohuoneellemme. Haaveilen myös vanhanaikaisesta hehkulamppuvalonauhasta joka kulkisi terassimme yläpuolella. Pieneen katokseen haluaisin ripustaa amppelikukkia roikkumaan. 

Terassille saa mahtumaan paljon, mutta samalla pitäisi välttää sitä, että siinä olisi liikaa tavaraa. Lisäksi muutamaa vilttiä ja tyynyä lukuunottamatta haluaisin myös välttää sitä, että tavaroita pitäisi siirrellä sisälle sateelta. Kaikki pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Iisi piisi. Eikö vain?! Hihii..

Onko sinulla vinkkejä terassin tai parvekkeen sisustamiseen? Mitä kannattaa ottaa huomioon?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti