2019/05/27

Lapsiperheen viikon ruokaostokset syynissä

Jokunen kuukausi sitten huomasin miten ystäväni oli ottanut kuvan hänen perheen viikon ruokaostoksista. Minusta se oli todella mielenkiintoista päästä kurkkaamaan toisen perheen hankintoihin sillä tavalla. Päätin silloin, että joku kerta minäkin teen samoin. Nyt viikonloppuna meidän perheen oli jälleen aika täyttää ruokakaapit ja kauppareissun jälkeen päädyin ottamaan kuvat ruokaostoksistamme. Meidän perheessä on 4 henkilöä ja yksi kilpikonna. Lapset (7- & 5-vuotiaat) syövät tällä hetkellä keskivertoisen paljon. Noudatamme sekalaista ruokavaliota ja aikuiset syömme viikon aikana 2-3 lounasta töissä ja lapset syövät lounasta koulussa ja päiväkodissa. Aamiaista syömme kaikki kotona. Olemme päässeet yli vaippa- ja lastenruokapurkki-vaiheesta joten ne eivät enää kuormita kauppasummaa. Pyrimme tekemään yhdet isot ja hyvin suunnitellut ruokaostokset viikossa. Tavoitteena olisi, ettei kaupassa enää tarvitsisi käydä myöhemmin viikolla. Valehtelisin jos väittäisin, että aina onnistumme siinä. Käymme usein hakemassa tuoreen leivän tai maidon loppuviikosta. Meidän viikko-ostokset maksoivat tällä kertaa 140€. En usein tee ostopäätöksiä hinnan perusteella, vaan ostan ennemmin niitä tuotteita jotka ovat meidän perheen lemppareita. Suosimme kotimaista ja luomua, etenkin kasviksissa ja lihassa (kun se suinkaan vain on järkevää).

Tällä viikolla meidän perhe syö lämminsavulohta perunaa & tankoparsaa hollandaisekastikkeella, jauheliha-paprika-pennepastavuokaa, tomaattikeittoa raejuustolla ja tuoreella korianterilla, itsetehtyä mozzarella-kalkkuna pizzaa, lohi-riisinuudeli-broccolini wokkia. Jonain päivänä me luultavasti syömme mummoloissa ja joku päivä meillä on "kootut teokset" poimittu esille ylijäämäruuista. Silloin kun minä ja isi-ihminen teemme töitä kotoa saatamme yhtälailla syödä lounaaksi ylijäämäruokia tai teemme leivät ja juomme lämminkupin kaveriksi. 

Tällä viikolla meillä syödään myös iltapalaksi/aamupalaksi dippivihanneksia ja jälkiuuniruissipsejä, marjarahkaa ja hedelmäsalaattia. Perus-aamiaisiin kuuluu näiden lisäksi usein hedelmät, leivät, mehut, smoothiet ja maustamaton jugurtti. Lapsillekin pitää muistaa ostaa aina jotain pientä kivaa tällä kertaa löysin kaupasta danonen "jugurttismoothiet" ja novellen maustevettä. Meidän isi-ihmiselle kotiin kantautui pari erikoisolutta.

Nämä ostokset ovat hyvin tyypilliset viikko-ostokset meidän perheelle. Emme syö mitenkään hirveen erikoisia ruokia omasta mielestämme, mutta silti haluamme vähän herkutella välillä. 

Miltä nämä ostokset näyttävät - onko teidän perheen ostokset samantyyppisiä? 

-Såfin

1 kommentti:

  1. Näitä on aina mielenkiintoista katsella! Meillä ostokset näyttävät yleensä melko samanlaisille, mutta tuplattuna :D

    VastaaPoista