2019/05/15

Kesän haaveet

Luulen että se liittyy ikään. Kun ennen haaveilin ohjelmantäyteisistä lomista, uusista elämyksistä ja maksimaalisesta ajasta ystävien ja perheen kanssa, haaveilen nyt rauhasta, luonnosta ja ajasta jonka vietämme ihan rauhassa perheen kesken. Haaveilen stressittömämmästä ajasta ja oman rauhan löytämisestä. Kesäloma on oivallinen aika tähän. Sekä minun että isi-ihmisen työt ovat tämän kevään aikana ajoittain olleet melko vaativia. On ollut niin kiireisiä viikkoja, ettei perheen yhteiselle ajalle ole jäänyt ollenkaan aikaa. Onneksi meidän työt joustaa välillä myös toiseen suuntaan. Kesällä meillä on onni viettää 4 viikkoa yhtäjaksoista aikaa yhdessä. Tämä on ajanjakso joka on täynnä mahdollisuuksia. Meidän haaveet tälle kesälle on suhteellisen maltillset ja melko tavallisia muutamaa matkailukohdetta lukuunottamatta. Tältä meidän tämän vuoden kesälista näyttää..


Viikko veneilyä. Kesälomamme alussa on ollut ihana lähteä pidemmälle veneilyretkelle. Siinä saamme tiiviisti olla yhdessä. Lisäksi siinä hetkessä on jotakin maagista kun veneemme irtoaa laiturista ja jätämme maan taaksemme. Ongelmat jäävät maihin ja me vain olemme yhdessä, tiiviisti muutamassa hassussa neliössä. Viime kesänä olimme superihastuneita Hankoon, jonka satamassa yövyimme muutaman yön.

Lukea lapsille Astrid Lindgrenin "Lotta"-kirjasarjaa. Toivon, että lapset muistelevat lapsuuden kesälomiaan sillä, että äiti luki heille kirjoja. Viime vuonna luimme "Veljeni leijonamieli"-kirjan ja tänä vuonna ajattelin lukea heille Lotta-kirjasarjaa. 

Mökkeilyä. Täydellisen rauhan löydän itse veneillessä tai mökkeillessä. Minusta on ihanaa, ettei me juuri katsota telkkaria tai järjestetä paljon ohjelmaa ollessamme mökillä. Me vain olemme ulkona, askartelemme ja nautimme ilmoista. Tänä vuonna teemme uutta laituri/patiota, mutta siihenkin saamme apuja meidän isi-ihmisen rakennusfirman kundeilta. Saattaa siis olla luvassa melko rento kesä.

Gdanskin matka. Ennen kesälomiemme alkua olemme ottaneet muutaman päivän vapaaksi. Matkustamme neljäksi päiväksi pikkupoikien kanssa Gdanskiin ja nautimme kaupunkilomasta yhdessä. Olemme itseasiassa koko perhe yhdessä keränneet matkarahamme tätä reissua varten kevään aikana myydyillä ja kierrätetyillä tavaroilla. Myös pojat ansaitsivat omat lelurahat reissuun järjestämällä pääsiäisnäyttelyn ja myymällä lippuja siihen. 

Kummakivi Ruokolahdessa. Viime vuonna näin useampia kuvia Ruokolahdessa sijaitsevasta "kummakivestä". Siinä kaksi suurta kiveä ovat keskellä metsää päällekkäin vain muutaman sentin kosketuspinnalla. Tänä vuonna ajattelin, että menisimme katsomaan tätä outoa näkymää.

Patikoida luonnossa. Kun pojat kasvavat on ihanaa tehdä heidän kanssa pidempiä kävelyitä ja retkiä luonnossa. Vaikka kävelytahti on vielä hidas niin luonnossa liikkuminen on minusta ihanan idyllistä lasten kanssa. Jokainen pieni keppi on jännittävä ase ja jokaisessa pienessä kolossa asuu peikko. 

Keittää horsmankukkajuomaa. Joka kesä pikkupojat haluavat poimia kukkia. Tänä vuonna ajattelin, että niistä voisi tehdä jotain kivaa. Törmäsin horsmankukkajuoma-reseptiin joka ehdottomasti menee testiin tänä kesänä. 

Istuttaa kotipihalle yrttejä. Kesän alussa alamme sisustamaan meidän terassia. Tänä vuonna emme  ehkä vielä osta uusia pöytiä tai muita hienouksia, mutta haluan ehdottomasti istuttaa meille yrttejä, salaattia ja porkkanoita. On jotenkin kivaa näyttää pojille miten kasvit kasvavat siemenestä asti ja lopulta päätyvät lautaselle.

Ulkoilluttaa kilpikonnaamme. Tänä vuonna meidän pikkukilppari on valmis ulkoseikkailuihin. Olemmekin jo muutamana lämpimänä päivänä vieneet hänet ulos. Kilpikonnan kanssa saa olla varuillaan, sillä ne ovat hyviä kaivamaan ja katoavat nopeasti näkökentästä.

Tehdä poikien kanssa metsämaja. Joutuisina mökkipäivinä on kivaa tehdä jotain yhdessä lasten kanssa. He alkavat olemaan jo niin isoja, että heitä saattaisi kiinnostaa rakentaa metsään maja. Tai jos ihan hullutellaan, niin ehkä puumaja. 

Kalastaminen. Tänäkin vuonna uskon, että tulemme kalastamaan joka päivä. Pojat rakastavat kalastamista ja sitä jännitystä kun kala tarttuu mato-ongen koukkuun. Minun pitäisi myös tänä kesänä ryhdistäytyä tekemään enemmän ruokia "roskakalasta".

Ulkoilmakonsertti. Tänä vuonna minä aion työkaverini kanssa käydä katsomassa Ed Sheeranin konserttia Malmin lentokentällä. Odotan innolla (ja vähän kauhulla) miten ovat onnistuneet tekemään infrastruktuurin niin suurelle yleisölle. 

Telkkarihuoneen sisustaminen ja pesänrakentaminen. Minä haluaisin kylminä talvipäivinä käpertyä kodikkaaseen telkkarihuoneeseen meidän talon kellarissa. Huone on suuri ja tällä hetkellä hieman kolkko. Sisustustöitä emme ole vielä oikein aloittaneet ja se tulee olemaan meidän tämän kesän projekti. Haluan että huone olisi sellainen kunnon "pesä".

Suppailla ja melota. Veden läheisyydessä on rauhallinen olo. Siksi aiomme myös tänä kesänä suppailla mökillä. Minun lapsuudenmökiltä löytyy myös kaksi kanoottia ja haaveilen pitkästä aikaa päästä tekemään melontaretken saarten ympäri. 

Minkälaisia kesähaaveita sinulla on?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Ihania haaveita ja suunnitelmia! Minä haaveilen koko perheen yhteisestä ajasta, joka jää arkisin vähiin. Tarkoitus olisi käydä ainakin Linnanmäellä. Lapsemme eivät ole siellä koskaan käyneet.

    VastaaPoista