2019/05/31

Päiväseikkailu Porvoossa

Olipas ihanaa kun eilen oli kokonainen päivä vapaata keskellä viikkoa. Koska säämies oli luvannut aurinkoa, me päätimme viettää koko helatorstai merellä. Nouseva tuuli jännitti hieman, mutta se osoittautui myöhemmin lottovoitoksi. Kuka olisi arvannut, että lasten mielestä keinuva vene on parempaa kuin lintsillä oleminen!? Hihiii. Matkalle saimme seuraksemme ystäväperheen ja suunnittelimme tällä kertaa tekevämme oikein kunnollisen kokopäiväretken Porvooseen. Venematka Porvooseen kestää meidän veneellä n. 2 tuntia mutta ennen kun olimme päässeet liikkeelle ja irti laiturissa lapsilla oli jo kerran kerennyt tulla nälkä. Heh. Tyypillistä. Söimme siis (ensimmäiset) eväät vielä ollessamme Helsingin päässä laiturissa kiinni jonka jälkeen lähdimme navigoimaan kohti kuvankaunista Porvoota. Lapset tekivät kannen alla olevasta hytistä heidän valtakunnan ja me aikuiset istuimme tietenkin ohjaamossa nauttimassa auringosta.. 

Lapset jaksoivat menomatkan tosi hyvin ja perille saapuessamme näimme Porvoon satamassa paljon iloisia ihmisiä ja vilskettä joka puolella. Kaikki kaupungin asukkaat oli päättäneet tulla ulos joenvarteen nauttimaan hienosta säästä. Minä rakastan Porvoota. Jokialue, vanha kaupunki ja kaikki kauniit puutalot ovat niin idylliset, että minulla meinaa meilkein lähteä ajantaju kun kipuaa kapeita mukulakiviä päällystettyjä kujia vanhassa kaupungissa. Voisin varmaan viettää päiväkausia valokuvaamassa tätä paikkaa. Tällä kertaa valokuvaaminen ei kuitenkaan ollut keskiössä, vaan yhdessä vietetty aika. Me näimme hauskan pinkin kuplavolkkarin, kauniita kukkia, vinoja taloja ja sympaattisia liikkeitä. Lapset olivat veneilyn jälkeen jo pian nälkäisiä ja päätimme suunnata Gabriel 1763-nimiseen ravintolaan jossa muuten saa aivan erinomaisia pizzoja.  Vaikka paikka oli täynnä yksi suuri seurue poistui juuri kun astuimme sisään ja saimme nopeasti pitsat eteemme. 

Kiertelimme vielä hetken aikaa vanhassa kaupungissa kunnes lopulta suuntasimme joenvarressa nautittujen jäätelötötteröiden jälkeen kotiinpäin. Tuuli oli tähän mennessä jo hieman laantunut ja nautiskelimme viilenevästä illasta pikkuhiljaa vuorautumalla takkeihin ja viltteihin. Olipas päivä. Superhauskaa. 

Oletko sinä käynyt Porvoossa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti