2016/05/21

Lasten kanssa Helsingissä

Meidän perhe on lievästi sanottuna aktiivinen retkeilijäporukka ja tykkäämme nähdä ja kokea erilaisia asioita! Lasten kanssa olemme käyneet monessa paikassa täällä meidän kotikaupungissa Helsingissä ja ajattelin jakaa teidän kanssa meidän retkisuositukset ja vinkit lapsiperheille. Olen linkannut osan aiemmin kirjoittamistani teksteistä meidän retkeilykokemuksista alla oleviin esittelyihin. Tulipa muuten aikamoinen lista, joten koita kestää.. Hahaa..


Parhaat ulkoilmapaikat

Korkeasaari - Lapset rakastavat eläimiä. Korkeasaaressa voi ihailla kotimaisia ja myös hieman eksoottisempia karvaturreja ja sinne pääsee mm. lautalla Helsingin kauppatorilta. Korkeasaaressa järjestetään paljon aktiviteettiä lapsille ja tarkistamalla päivän agendan korkeasaaren sivuilta saat tietää milloin esim. eläimiä syötetään. Täältä voit kurkata meidän edellisen korkeasaari-kokemuksen.

Haltiala - Lisää eläimiä, kiitos! Haltialan tila sijaitsee pohjois-Helsingissä ja siellä pääsee tutustumaan kotieläintilaan jossa mm. lampola, lehmiä ja possuja. Keskellä Haltialaa on myös hauska leikkipuisto ja siellä voi grillata omaa makkaraa tai kesäisin syödä kivassa ulkoilmaravintolassa. Haltialan tila on erityisen kiva kesäisin. Täältä voit lukea meidän kokemukset Haltialan tilasta: KLIK ja KLIK!

Seurasaari - Seurasaaressa on paljon pieniä hauskoja vanhoja rakennuksia jotka on tuotu sinne ympäri Suomea. Pienet lapset arvostavat kuitenkin eniten Seurasaaren luontoa, metsää ja metsän eläimiä. Seurasaaressa voi myös grillata omat makkarat. Mikäli matkassa on pieni lapsi, kannattaa ottaa rattaat mukaan, sillä käveltävää on useampi kilometri. Meidän edellinen reissu Seurasaareen näytti tältä.

Suomenlinna - Suomenlinna on etenkin kesällä ihana picnic-kohde lapsiperheille. Samalla siellä on upeat maisemat, vanhoja tunneleita, muureja ja mitä parasta: lapset voivat purkaa energiaa juoksemalla ylösalaisin kukkuloilla. Sinne pääsee mm. yhdysveneellä Kauppatorilta joka sekin on jännä kokemus lapsille. Kurkkaa meidän edellinen retki Suomenlinnaan.

Kauppatori ja esplanadi - Mikäli olet pikavisiitillä Helsingissä ja haluat päästä kaupunkitunnelmaan lasten kanssa, voit hyvin levittää takkisi tai muun viltin esplanadin puiston nurmikolle ja siellä syödä mansikoita rasiasta. Kivenheiton päässä esplanadin puistosta sijaitsee kauppatori jossa on aika-ajoittain teema-myyjäisiä ja etenkin kesäisin siellä on paljon vilskettä. Huom! Muista varoa lokkeja.

Fallkulla - Fallkulla sijaitsee pohjois-Helsingissä ja siellä on paljon eläimiä joita pääsee katsomaan ympäri vuoden. Siellä on myös kiva pikkuinen leikkipaikka jossa on minikokoisia vanhoja aittoja. Juhlapyhinä siellä järjestetään paljon tapahtumia, jotka kuitenkin usein ovat niin suosittuja, että karsinoiden välissä voi olla tungosta. Suosio kuitenkin kertoo jostain - Fallkulla on yksi meidän lempparikohteista. Kurkkaa meidän edellinen retki Fallkullaan täältä.

Junanbongaus - Mikäli lapsesi tykkää junista niin kannattaa ehdottomasti kivuta sillalle joka kulkee Helsining keskustan pääjunaradan yläpuolella Linnunlaulu-huvilan lähettyviltä. Tästä kulkee junia joka minuutti ja katsomista riittää. Aivan loistavaa tekemistä pienille lapsille. Kurkkaa meidän Junabongaus-sessio tästä. 

Uunisaari - Rantaa, kallioita, ihana kahvila, maailman paras lohisoppa - näitä kaikkia löytyy Uunisaaresta. Ei paljon kävelyä, eikä tänne edes oikeastaan rattaita tarvitse ottaa mukaan. Pienetkin lapset jaksavat tutkiskella paikkaa jalan. Muista käydä Uunisaaren kahvilassa - aivan ihana paikka! Kurkkaa meidän retki Uunisaareen täältä.


Parhaat museot ja sisätilakokemukset

Luonnontieteellinen museo - Luonnontieteellinen museo on ihan meidän ykköskohde Helsingin museoista. Suosittelemme ehdottomasti tätä paikkaa kaikille lapsiperheille! Siellä saa avata luukkuja, katsella luurankoja ja ihailla hienosti esille laitettuja eläimiä alkuperäisissä ympäristöissään. Museossa voi hyvin liikkua rattailla. Täällä vierähtää helposti kokonainen aamupäivä. Kurkkaa meidän kokemukset täältä ja täältä.

Snadistadi - Snadistadi on paikka jossa voi purkaa ylimääräistä energiaa. Täällä viihtyy sekä pienemmät, että isommat lapset. Kyseessä on hieman erilainen sisäleikkipuisto jossa on mm. ajorataa, pomppulinnaa, valtava sisähiekkalaatikko, sählykenttä.. you name it! Täällä me seikkailemme SnadiStadissa.

Kansallismuseon vintti - Kansallismuseossa on paljon nähtävää aikuisille ja vähän isommille lapsille, - mutta tiesitkö, että museon vintillä on pienille lapsille suunnattu alue jossa on kaikenlaisia jänniä juttuja. Mitä tärkeintä kaikista: siellä on "lupa koskea". Kansalllismuseoissa on myös aikaajoittain työpajoja jossa pääsee askartelemaan lasten kanssa. Kurkkaa meidän kokemus täältä.

Päivälehdenmuseo - Täällä järjestetään usein näyttelyitä jotka soveltuvat myös ihan pienille lapsille. Näyttelyt ovat maksuttomia ja houkuttelee siksi paljon lapsiperheitä paikalle. Meidän lapset tykkäsivät hurjasti aktivoivasta näyttelystä. Kurkkaa meidän kokemus täältä.

Huimala - Huimalassa on hurja meno! Sisäleikkipuistossa pääsevät kaikenikäiset kokeilemaan äärirajojaan. Uskaltaisitkohan sinä laskea useamman kerroksen korkeaa liukumäkeä? Huimalassa on myös alue joka on tarkoitettu perheen pienimille ja vauvaikäisille. Täällä vierähtää helposti kokonainen päivä! Täällä me seikkailemme Huimalassa.

Murulandia - Mikäli tykkäät kauppaleikeistä, palapeleistä, nukketaloista, autoradoista ja naamiaisuista tämä on paikka juuri sinun perheelle. Paikkaan on tehty useita alueita jossa on erilaisia leikki-teemoja. Yhdessä paikassa voi leikkiä kotia kun toisessa pukeudutaan poliiseiksi. Kurkkaa meidän juttu  Murulandiasta.

Korjaamon pieni ratikkamuseo - Onko teidän perheessä tuleva ratikankuljettaja? Silloin kannattaa piipahtaa Korjaamon pienessä ratikkamuseossa. Tämä ei siis tosiaankaan ole iso paikka mutta oikein täydellinen retkikohde pienille lapsille. Tiloissa saa myös syödä omia eväitä. Täällä meidän postaus ratikoista.

Annantalo - Annantalo on lasten talo keskellä Helsingin keskustaa. Siellä on vaihtuvia esittelyitä, joskus jopa leffanäytöksiä. Siellä on myös ihana pikku lasten kirjastokahvila. Kannattaa ehdottomasti pistäytyä jos kaipaa pientä taukopaikkaa keskellä päivää. Tässä meidän kokemukset Annantalosta.

Sealife - Kaloja jännittävässä paikassa erilaisissa akvaarioissa tarjoaa Sealife joka sijaitsee Linnanmäen yhteydessä. Sealifessa on kuitenkin niin paljon katsottavaa, että pienten lasten kanssa ei kannata yhdistää Linnanmäkeä ja Sealifea. Siellä voi suorittaa tehtäviä jotka soveltuvat alakouluikäisille. Vaikka tehtävät ovat suunnattu isommille lapsille täällä kuitenkin viihtyy kaikenikäiset tallaajat ja me tykkäämme myös vedenalaisiin tavaroihin keskittyneestä kivasta pikkukaupasta Sealifen yhteydessä. Meidän kokemukset SeaLifesta kurkkaat täältä!

Löytyykö näiden joukosta jotain teidän lempparikohteita?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Sealife käytynä ja muutama muu upean listan kohde on meidän kesälistalla ehkä kohdassa. Oikeastaan on ollut jo pidemmän aikaa, mutta sitä lomaa tai vapaata ei muka ikinä ole tarpeeksi, että ehtisi kaikkialla käymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sealife on kyllä kiva!:) ja eihän yksi kesä riitä mihinkään - meilläkin on kestänyt näiden kaikkien kiertäminen melkein kaksi vuotta.. Mutta yksi paikka kerrallaan <3

   Poista
 2. Voi kun tämä juttu tulikin sopivasti. Paljon ihania paikkoja. Monissa noista olen käynyt, mutta muutama kiva uusikin paikka löytyi, kiitos vinkeistä! <3 Täytyy katsoa jos pääsee ohjelmalistalle jo heti ensi viikolla, kun suuntaamme Helsinkiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tästä on hyötyä! :) Ja Helsingistä löytyy kyllä paljon ihania paikkoja lapsiperheille, kunhan vähän katselee mahdollisuuksia. Toivottavasti teillä on hyvä visiitti <3

   Poista