2016/05/30

Pastellinsävyinen Porvoo

Pyydän jo anteeksi tulevaa kuvapläjäystä. Meillä on niin ihana viikonloppu takana, etten voinut olla napsimatta kuvia joka käänteessä. Hihii.. Päätimme siis lauantai-aamuna lähteä veneellä kohti Porvoon satamaa. Tämä ei olisi mikä tahansa reissu, vaan jäisimme ensimmäistä kertaa yöksi veneeseen. Valitsimme Porvoon, sillä se on kohtuullisen matkan päässä Helsingistä ja tiesimme, että siellä on toimiva vierasvenesatama josta on sopiva etäisyys keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Kaiken lisäksi Porvoo on todella idyllinen ja pastellinhohtoinen kaupunki, jossa on ihania pikkuliikkeitä ja kodikkaita ravintoloita. (N-y-t, pidä kiinni hatusta sillä tästä alkaa oikein kunnon kuvapläjäys)..


Kuten ehkä kuvista näkyy, Porvoon vanha kaupunki on todella idyllinen paikka. Siellä katukuvaa koristelee mukulakivet, vinot pastellinsävyiset vanhat puutalot ja sydämmellä istutetut kukkakorit ikkunoiden alla. Tänä viikonloppuna siellä pörräsi paljon vanhoja autoja ja sehän passasi meidän nuorimmalle matkailijalle vallan mainiosti. Söimme pitsat Gabriel 1763 ravintolassa jossa lapsiperheet otettiin avosylin vastaan. Se oli paikka, jossa lapselta kysyttiin itseltään mitä hän haluaisi syödä ja ratkottin vanhempien valinnanvaikeusongelma (koska niin harvoin pääsee ravintolaan syömään) jakamalla pitsat kahtia. Kaikki tämä hymyillen. 

Pitsan jälkeen kävelimme useampia kilometreja vanhassa keskustassa ja  lopulta pitkin jokikatua. Pojat reippailivat koko matkan itse (turhaan jännitimme meidän päätöstä jättää rattaat kotiin). Ostimme lapsille väritystarrakirjat paluumatkalla veneeseen ja istuimme yhdessä iltaa satamassa. Lapset nukkuivat hyvin veneen hiljaa keinuessa aaltojen tahdissa ja nuorempi puhui unissaan jotain vanhasta Fiat-autosta. Hahaa.. Seuraavana aamuna lähdimme aamiaisen jälkeen ajelemaan takaisin Helsinkiin. Niin kiva viikkonloppu!

Huh! selvisit loppuun asti.. 

-Såfin

PS. Huomenna on luvassa juttua lastenhuoneesta ja superkiva arvonta!!

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihana Porvoo♥ Me saatiin juuri viikonloppuna tuliaisiksi sieltä isommalle pojalle omaa riisisuklaata. Niin siis sen piti olla isommalle pojalle pelkästään, mutta sokeriton suklaa saattoi eksyä illan hämärtyessä myös vanhempien suihin :D

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalle :)! Porvooseen täytys kyllä joskus päästä käymään :)

    VastaaPoista