2016/05/04

Pienten hampaiden keijukainen (sis. ARVONTA!)

Yhteistyöpostaus

Kasvoille leviää maailman suurin hymy ja suusta paljastuu pienet valkoiset helmet rivissä. Ne ovat ne hampaat jonka puhkeamisen vuoksi on valvottu monta yötä, itketty, pakastettu puruleluja ja jyrsitty kylmää porkkanaa. Puhkeamisen jälkeen hampaita on suojeltu ja vaalittu viimeiseen asti. Harjattu kahdesti päivässä, syöty ksylitolpastilleja, vältetty sokeria jne - mutta kaikki vaiva on ehdottomasti ollut sen arvoista! Meillä on taas jälleen edessä poikien hammaslääkärikäynnit (jaiks!!) tältä vuodelta ja se laittaa tietenkin miettimään hammashuoltoa ja meidän tapoja entisestään. Yhteistyö kotimaisten Hammaskeiju-täysksylitolpastillien valmistajan XyliMind Oy:n kanssa ei siis olisi voinut tulla sopivampaan aikaan!

Hammaskeiju-tuotteet olivat meidän perheelle uusi tuttavuus ja meidän pojat ovat nyt muutaman viikon ajan testanneet näitä ihanan raikkaan makuisia pastilleja. Pojat ovat tykänneet hurjasti useastakin mausta, mutta yksi nousi yli muiden. Hurahdimme oikeastaan koko perhe aivan täysin mustikanmakuiseen pastilliin. Meidän lapset saavat nyt pääaterioiden jälkeen aina yhden ksylitolpastillin ja jos eräs äiti unohtaa, lapset ovat kyllä tehokkaita muistuttamaan asiasta! "Hammaskeiju, kiitos" Hihii..

Hammaskeiju-pastilleissa ei ole käytetty mitään turhia E-koodeja tai lisäaineita. Niissä ei myöskään ole käytetty päällystekalvoa, joten niitä on voi syödä jo pienestä lähtien. Lisäksi saatavilla on myös muutama luomu-makuvaihtoehto, mikä tietenkin sopii meidän perheelle vallan mainiosti! Hammaskeijun ksylitolpastillit valmistetaan Suomessa, Riihimäellä ja niitä voi ostaa kätevästi suoraan kotiin Hammaskeijun verkkokaupasta.

ARVONTA: Kerro miten teillä hoidetaan lasten hampaita alla olevassa kommenttikentässä ja olet mukana arvonnassa! Muista myös ilmoittaa kommentissasi sähköpostiosoitteesi. Vastanneiden kesken arvontaan kaksi voittajaa jotka kummatkin saavat Hammaskeijun Monimaku-pakkauksen joka sisältää 4 eri makua (Lakritsi, Greippi, Päärynä sekä Luomumustikka), yhteensä 840 grammaa pastilleja. Pakkaus on siis vähintään sanottuna "riittoisa"! :)  Arvontaan voi osallistua 10.5 asti.

-Såfin

29 kommenttia:

 1. Mahti arvonta! Meillä pestään hampaat pari kertaa päivässä ja syödään purkkaa. Ei kai sen enempää tai siis kummemmin hoideta :D
  nede93@windowslive.com

  VastaaPoista
 2. Meillä harjantaan hampaat ja syödään pastilleja. t. Meiju
  meiju82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mahtava arvonta! Meillä ei likoilla ole vielä hampaita :D Mutta harjataan silti ja pastilleja saavat silloin tällöin.

  annemariemilia@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Just kävin vanhemman kanssa hammaslääkärissä ja (onneksi) kehuja tuli hampaiden hoidosta. Meillä pestään hampaat kaksi kertaa päivässä ja vaihtelevasti syödään purkkaa ja pastilleja. Joka päivä kuitenkin jompaa kumpaa :)

  VastaaPoista
 5. Hampaiden harjaus ja joka ruuan päälle ovat saaneet herra hakkarais pastillin. :)
  aitijamelukylanlapset@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ihana arvonta :) Hampaiden pesut tietysti ja pastilleja eli "papi" ruuan päälle. Osaavat kyllä itse muistuttaa jos äiti unohtaa :D norudemu@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä pestään hampaat 2 kertaa päivässä. Ja koululaisiakin saa muistuttaa ja vahtia! Purkat tai xylitoltabletit lapset muistavat kyllä ottaa aina ruuan jälkeen. Hyvältä kuulostaa nuo hammaskeijut. Ja muautkin on muita, mihin tähän asti on totuttu.

  VastaaPoista
 8. Meillä harjataan hampaat aamuin illoin, tosin myönnän että aamuharjaus lapsilta välillä unohtuu. Ksylitolipastilleja ruuan päälle. Myös koululaiselle ja eskarilaiselle on kouluun mukaan omat pastillit. Pienimmän kanssa vasta harjoitellaan lähinnä hammasharjan pureskelua. :)
  vaillasilausta@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Meillä harjataan hampaat aamuin illoin ja otetaan ruuan jälkeen xylitol-pastilli. Janojuomana on vesi ja aterioiden välillä ei turhia mutustella. :)

  minnam(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Mahtava arvonta, joten mukaan!Meillä hampaat valvottivat melko vähän, mutta hoito on silti tärkeää. Hampaat pestään 2 kertaa päivässä ja päivän aikana neiti saa xylitol-pastilleja tai purkkaa. kunaitikelaa@outlook.com

  VastaaPoista
 11. Meillä harjataan hampaita ja xylitolia otetaan, kun muistetaan ;)
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 12. Henna27
  Meillä pestään hampaat kaksi kertaa päivässä, siinä välillä Herra Hakkaraisen pastilli ruuan jälkeen. Ei vielä purkkaa ole kokeiltu.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Hampaat harjataan aamuin illoin ja ruoan päälle xylitolpastilli.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. Hampaat harjataan aamuin illoin. Vielä ei ole kokeiltu xylitolipastelleja
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Pestään aamuin illoin ja ruuan päälle aina ksylitolipastillit. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Meillä harjaillaan hampaita ja nautitaan ksylitolpastilleja ruoan päälle.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Meillä pestään hampaat aamuin illoin ja ksylitolipastilli noin viidesti päivässä :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Hampaiden harjaus ja ksylitolipurkkaa aterian jälkeen.
  tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  VastaaPoista
 19. Meillä harjataan aamuin illoin, ja xylitolipastilli ruokailujen jälkeen.
  maattiainen(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 20. Harjaus aamuin illoin, ja xylitolipastilli ruokailujen jälkeen.
  maattiainen(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Hampaiden harjaus 2x päivässä, joskus testaillaan lasten lankaimia, täysksylitolia päivittäin.nyt huomasin että eka pysyvä on puhkeamassa joten saa olla entistä tarkempi hampaiden hoidossa ja ruokavaliossa 😊
  Empura@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Hampaiden harjaus 2x päivässä ja xylitolpastillit käytössä kotona ja päiksyssä. Vältetään turhaa napostelua (välillä hankalaa) sekä happohyökkäyksiä.
  johanna.ihatsu@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Kolmen lapsen kanssa harjaukset aamuin illoin ja purkkaa/pastillia suuhun aina ruuan jälkeen.
  Hartikainen54(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Meillä ensimmäinen pienokainen vasta tulossa, la 21.5. Mutta aion panostaa lapsen hampaidenhoitoon heti niiden tultua. Harjaus aamuin ja illoin kuuluu ehdottomasti rutiineihin ja opetan käyttämään pastilleja. Pyrin myös siihen ettei tottuisi makeaan liian aikaisin.

  Vasta kävimme suuhygienistin luona keskustelemassa lapsen suun hyvinvoinnista ja siellä esille nousi pastillien hyödyt.

  jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 25. Meillä lasten hampaat pestään yhdessä aamuin illoin ja joka ateria jälkeen Hammaskeijupastilleja 1-2 kpl/lapsi tai isommat lapset voivat ottaa vaihtoehtoisesti xylitol-purkkaa.
  ona.marjanen@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Airiina
  Hampaita harjataan aina makean syönnin jälkeen tai otetaan pastilli päälle, illalla ja aamulla sitten pestään kunnolla.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 27. Hampaiden pesu aamuin illoin, ja xylitolpurkkaa tytär pureskelee aina, kun sitä on muistettu ostaa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Pesemme hampaat huolellisesti aamuin ja illoin ja lapset saavat valita aterian jälkeen joko pastillin tai xylitolipurkan. Pastilleja kuluu runsaasti joten voitto tulisi isoon tarpeeseen! :-)
  laura.s.paavola@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Hampaat pestään 2x päivässä ja xylitol-pastilleja syödään ruoan jälkeen.
  riiti81( at )gmail.com

  VastaaPoista