2016/05/27

Tosi trendikästä - Perunamaa säkissä!

Olen muutamassa puutarhalehdessä törmännyt uuteen tosi trendikkääseen juttuun. Nyt on nimittäin niin, että kaikkien meidän lähiruoka-fanittajien iloksi on tullut muotiin viljellä omat perunat säkissä takapihalla. (tai parvekkeella) Hahaa.. Kyllä, luit oikein! Lapsuudessani viljelimme mökillämme Turun saaristossa perunoita yhdessä isoisämme kanssa ja kävimme siskojeni kanssa harva se päivä "auttamassa" häntä kääntämässä maata ja nyppimässä rikkaruohoja. Perunamaa on siis minulle yksi niistä lapsuuden idyllisistä muistoista. Ehkä tämä on syy miksi nyt myöhemmin olen haaveillut omasta perunamaasta. Haluan, että myös omat lapseni saavat nostaa multaisia perunanippuja maasta ja naureskella isoille ja pienikokoisille perunoille. Mutta koska meillä on pieni piha en ollut edes tullut ajatelleeksi, että voisin kasvattaa perunoita!

Me istutimme yhdessä lasten kanssa noin viikko sitten meidän idätetyt perunat isoon juuttikankaiseen "pyykkisäkkiin". Netistä löytyi hyvät ohjeet perunoiden istuttamiseen esim, täältä. Me käytimme ihan tavallista hiekkaista multaa ja perunoille tarkoitettua lannoitetta. En muuten koskaan aiemmin ole tutustunut mihinkään näin tarkkaan ja lukenut ohjeita etukäteen.. Hahaa. Noh anyways, ne perunat sitten istutettiin n. 10 sentin syvyyteen ja olen malttamattomana käynyt katselemassa, että milloin sieltä kasvaisi jotain. Eilen en jaksanut enää odottaa, joten oli pakko ihan pikkuriikkisen kaivaa multaa ja katsoa tapahtuuko siellä mitään. Ja kyllä, juuri mullan alta löytyi pian pinnalle pilkistävän perunakasvin alku!! Jippii..

Perunat kasvavat noin 6 viikossa, joten jos pian rupeat perunanviljelijäksi, niin vielä kerkeät herkutella niillä kesällä!

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Tuollainen säkki onkin ämpäriä kivempi ratkaisu! Me ollaan lasten kanssa kasvatettu perunaa kasvulaatikossa, mutta nyt harkinnassa on tehdä tilaa muille herkuille tai rakentaa lisätilaa perunoille :)

  Sulle on muuten haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ämpärikin kelpaa - sehän on peruna mikä lasketaan! Hihii.. :) ja kiitoksia vaan kirja-haasteesta. Yritän löytää aikaa vastata siihen pian <3

   Poista
 2. Ai säkin oot malttamaton :D:D mäkin käyn joskus tonkimassa ihan pikkusen sormella tai jollain tikulla, jos ei ala pinnan päällä näkymään tuloksia tarpeeksi nopeasti! Hmm.. Meillä olis "kukkapenkissä" tilaa, joten pitäisköhän lykätä perunat sinne.. ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä :D Hahaaa.. Kiva kuulla, etten ole ainut joka ei kestä tätä odottamista. Kuka nyt malttaisi odottaa yli viikon? Ja sinne vaan lykkäät, tuskinpa edes mitään lannoitetta tarttis.

   Ihana viikonloppua sinne myös! :D

   Poista
 3. Hihii, mahtis idea jos ei ole omaa perunamaata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä - minä olen aivan innoissani! :D

   Poista