2018/01/07

Onnelliset juuri nyt

Huomasin itsestäni uuden vuoden tienoilla tutun väsymyksen. Normaalisti tämä sama väsymys iskee jo alkusyksystä kun päivät pimenevät. Tänä vuonna olen ihmetellyt reipasta olemustani ja olen pysynyt innokkaana ja virkeänä sateisista ja pimeistä päivistä huolimatta. Olen saanut poikkeuksellisen paljon aikaiseksi tänä syksynä ja talvena, mutta nyt haluaisin vain työpäivän jälkeen heittäytyä sohvalle nukkumaan koko illaksi. Siis liiottelematta. Toivottavasti nykyinen olotilani ei ole mitenkään pysyvä ja yritän syyttää milloin mitäkin pientä alkavaa flunssaa tai meidän ylitäyttää aikataulua rakennusprojekteineen ja työkiireineen. Tämän pienen uupumuksen keskellä ajattelin, että olisi hyvä pohtia niitä asioita minkä takia iloitsee juuri nyt. On hyvä palauttaa mieleen ne asiat jonka vuoksi hymyilee aina aamuisin herätessään uuteen päivään.. 

Minun onnelliset juuri nyt: 

- Meidän rakennusprojekti on edennyt huippuhyvin viimeisen kuukauden aikana. Olemme puhaltaneet yhteen hiileen ja valinneet superhienot pintamateriaalit meidän tulevaan kotiin. Suuresta työstä huolimatta minusta tuntuu nyt, että näemme projektimme kanssa valoa tunnelin päässä.

- Oma-aloitteiset lapset. Loman aikana lapset ovat kehittäneet todella kivan kyvyn löytää yhteisiä leikkejä. He eivät enää tarvitse äitiä tai isää joka kokoajan olisi ohjaamassa tekemisiä. 

- Yöheräämisten kausi on ohi. En siis tarkoita sitä, että lapset herättäisi meitä keskellä yötä vaan puhun minun omista oudoista yöheräämisistä joista olen kärsinyt pitkään. Joululoman alettua en ole heräillyt keskellä yötä, joten luultavasti heräämiseni ovat liittyneet jotenkin stressiin.

- Smoothiet. Kadotin hetkeksi smoothie-innostukseni ja tämä jätti aukon meidän ruokavalioon. Olen ilokseni taas löytäneet uuden yhteisen sävelen meidän smoothiekoneen kanssa joka taas hurisee ainakin joka toinen päivä. 

- Pitenevät päivät. Tarkistin eilen, että valoisa aika pitenee n. yhdellä tunnilla seuraavan 20 päivän aikana. Jess. Olen kiitollinen jokaisesta valoisasta lisäminuutista. 

- Onnettomuus joka ei ollut niin paha. Meidän isi-ihminen taklattiin jääkiekkopelissä tällä viikolla ja hän kärsi pahoista kivuista rintakehässä muutaman päivän. Saimme eilen vihdoin lääkäriltä vahvistuksen, ettei kyseessä luultavasti ole mikään vakava vamma ja hän pärjää toistaiseksi särkylääkkeillä. Huh. Pieni säikähydys ja suuri helpotus.

- Lastenvaatteiden alennusmyynnit. Olemme tilanneet etenkin lapsille paljon vaatteita alennusmyynneistä. Ostin jopa lapsille ensi kevään välikausi-ulkovaatteet valmiiksi odottamaan lämpöisempiä säitä. Siis ansaitsen minusta tästä järjestelmällisyydestä edes jonkun pienen palkinnon. Heh. (Noh, edes pinssi?)

- Yhteinen mini spa-loma. Ensi viikonloppuna me karkaamme yhdeksi yöksi isi-ihmisen kanssa Långvik:in kylpylään pienelle minilomalle. Aiomme rentoutua altaissa, syödä hyvin, liikkua luonnossa ja ehkä jopa kuntosalilla. Ihanaa. 

- Bloggausinto. Viime vuoden puolella koin hetkellisen pienen motivaatiopuutteen bloggaamisen suhteen ja tämä tunne oli minulle täysin uusi. Onneksi pieni joulutauko teki tehtävänsä ja nyt minulla on taas hieman liikaa intoa. Heh. 

- Viikon joogapassi. Ostimme "all you can yoga"-passin siskoni kanssa ja saamme viikon ajan käydä niin monella jooga-tunnilla kuin haluamme. Tulemme testaamaan ainakin hotjoogaa ja hieman rentouttavampaa yin-joogaa. Niin kivaa. 

- Paluu arkeen. Huomenna lapset palaavat eskariin ja päivähoitoon. Tuntuu jotenkin kivalta palata takaisin omiin rutiineihin. Ei lomassa mitään vikaa ole, mutta arki rullaa kuitenkin omalla painollaan eikä jokaista päivää tarvitse sen kummemmin miettiä etukäteen. Lisäksi tuntuu siltä, että meidän tuleva arki on hallinnassa. Luvassa on kiirettä, muttei kaaosta.

- Kaappien tyhjennysinto. Olen suunnattoman innoissani kaappien siivouksesta jota nyt toteutamme lähestyvän muuton takia. On jotenkin puhdistavaa ja helpottavaa päästä eroon turhasta tavarasta. 

Mistä sinä iloitset juuri nyt?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti