2018/01/28

Mahdollisimman moni lasten harrastus testiin - miten kävi oikeasti?

Siitä on hetki aikaa kun viimeksi olen puinut meidän perheen harrastuksia. Harrastukset ovat tärkeä osa meidän perheen elämää ja harrastaminen vie tietenkin myös ison osan meidän vapaa-ajasta. Joskus suunnittelin, että lapset testaisivat pienenä mahdollisimman paljon erilaisia harrastuksia jotta antaisimme heille mahdollisuuden itse valita omat suosikkinsa laajasta kirjosta. Olen myös pitänyt tärkeänä harrastaa sekä liikuntaa, että jotain enemmän taiteellista. Muutaman vuoden ajan kolusimme hienosti läpi erilaisia harrastuksia lasten kanssa kuten teatterikerhoa, palloilukurssia, sirkuskoulua ja temppu/tanssikerhoja. Monet harrastukset ovat jääneet taaksemme hyvinä kokemuksina ja hauskoina muistoina. Oivalsin yllätyksekseni vuodenvaihteessa muuttuneen asenteen harrastamista kohtaan. Viime vuonna olemme jämähtäneet samoihin harrastuksiin emmekä testaa enää uusia harrastuksia niin kuin ennen. Kaikki on tapahtuunt hiljalleen, emmekä ole tehneet mitään erillistä päätöstä asian suhteen. Tässä vain kävi näin.Kun puhun jämähtämisestä niin en tarkoita sitä mitenkään negatiiviseen sävyyn. Koska nyt on yksinkertaisesti käynyt niin, että meidän perhe on löytänyt omat suosikkiharrastuksemme (ainakin toistaiseksi). Lapset eivät ole halunneet lopettaa olemassa olevia harrastuksia ja he ovat tykästyneet ja odottavat pääsevänsä omien juttujensa pariin. He ovat kehittyneet valitemissaan lajeissa ja viikosta toiseen harrastuspäivät ovat sellaisia joita odotetaan. Yllättävää kylläkin meidän kummatkin pojat viihtyvät samojen juttujen parissa. Isoveli näyttää tietä ja pieni haluaa seurata perässä.

Meidän kummatkin pojat r-a-k-a-s-t-a-v-a-t uimista. Olemme kummankin kanssa aloittaneet vauvauinnin heidän ollessa muutaman kuukauden ikäisiä ja sille polulle olemme jääneet. Nyt harjoittelemme jo tekniikkaa, kroolia, potkukääntöä altaan päädyssä ja uimahyppyjä meidän vanhemman 6-vuotiaan kanssa. Meidän nuorempi on pikkuhiljaa opettelemassa uimaan itse. Jos uintikerta on jäänyt välistä pojat kyselevät milloin pääsevät altaaseen. Oivalsin juuri, että olemme uineet joka lauantai-aamu kuuden vuoden ajan. Huh. Aikamoinen saldo.

Sunnuntaisin kummatkin pojat treenaavat luistelua ja jääkiekkoa. Olemme myös yrittäneet tyrkyttää jalkapalloa tämän harrastuksen lisäksi, mutta luistimet pitää väkisin saada jalkaan ainakin kerran viikossa. Meidän 6-vuotiaalla alkaa olemaan jo superhyvä tekniikka luistelussa (ja hän päihittää minut mennen tullen nopeudessa). Pikkuveli puolestaan seuraa vielä hieman haparoiden perässä. Hauskaa heillä on silti kummallakin. Tämän lisäksi meidän nuorimmainen käy Vaarinsa kanssa muskarissa joka viikko. Se on heille kivaa kahdenkeskeistä aikaa ja siellä saa harjoitella musiikkikorvaa ja esiintymistaitoja.

Tällainen harrastuspaletti meidän pojilla on. Mitä teillä harrastetaan?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Meillä ei tällä hetkellä 4-vuotias harrasta mitään. Pidimme suosiolla harrastustaukoa, kun kerhossakin tuntui olevan riittävästi jaksamista. Nyt pojan reipastuttua ollaan alettu miettimään harrastamista uudelleen tai oikeammin poika itse kaipaili kovasti jäälle. Koululaiset taas menevät vanhempien jalanjäljissä, tosin ihan omasta aloitteestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan oikein kuunnella j lasta ja vain hänen halutessa/tarvitessa lisää ohjelmaa viikkoon niin harrastukset voivat astua kuvaan. Voihan harrastaminen olla vain rentoa yhdessäoloa vanhempien kanssa, omaehtoinen askartelutuokio tai metsäretki säännöllisin väliajoin. <3

      Poista