2018/01/14

Mandariini-smoothie ja täydellinen aamu

Huomenta Sunnuntai! Jokaisena viikonloppuna minä haaveilen täydellisestä aamusta. Se, että saisin herätä itsestäni ennen herätyskelloa. Kuulisin pikkuhiljaa rapinaa lastenhuoneesta ja hetken päästä pienet jalat löytävät tiensä meidän makuuhuoneeseen. Ovenraosta kurkkisi jo ensimmäiset auringonsäteet antamaan energiaa päivän alkuun. Viettäisimme hetken aikaa koko perhe nauraen peiton alla ja jokainen kertoisi oman tarinan hassun hauskasta unesta. Kaikki olisivat hyväntuulisia ja energisiä. Minun kuvitelmassa täydellisestä aamusta ulkona on ihana aurinkoinen pakkassää. Kroppa tuntuu levänneeltä, eikä mistään kivistä tai kolota. Nousen ylös ja laitan jalat pehmeisiin tossuihin ja aloitan matkani keittiöön. Pysähdyn keskelle olohuonetta ja venytän koko vartaloni niin pitkäksi kuin pystyn ja hengitän syvään. Jokaisella syvällä hengityksellä hengitän sisään lisää energiaa. Hetken päästä keittiössä porisee kahvi ja uusi päivä alkaa..

Jokainen meistä tietää, että tällaisia aamuja on vain elokuvissa. Todellisuudessa herään kovaan iskuun vatsaan. Perheen pienin on suorittanut dyykkauksen suoraan nukkuvan äitinsä päälle. Jonkun nenä pitää niistää ja jos ihan totta puhutaan niin hipsuttelen pitkin kylmiä lattioita ilman tossuja, sillä en edes omista sellaisia. Hahaa... En pysähdy hengittämään tai venyttelemään vaan poimin matkalla keittiöön lattialla lojuvia sukkia ja leluja. Tämä on kuitenkin täydellinen realistinen aamu, joka nostaa hymyn huulilleni sitä ajatellessa. Ei välttämättä täynnä energiaa ja rauhaa, mutta sitä aitoa elämää.

Jos sinä kaipaat lisäenergiaa aamuun suosittelen testaamaan meidän perheen uutta lemppari-smoothieta:

Aamuinen Mandariini-Smoothie (4:lle)
3 mandariinia
2 banaania
4 dl (kaura)maitoa
3 sentin pala raastettua inkivääriä
1 dl puolukoita
hunajaa maun mukaan

Ihanaa ja (epä)täydellistä sunnuntaita jokaiselle!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Tuommoinen smoothie voisi tehdä epätäydellisestä aamusta hitusen mukavamman ja jopa täydellisemmän.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Nam! Kuulostaa ja näyttää herkulliselle! Itse heräsin tänään, kun 4-vuotias läpsytteli poskiani hokien 'Saanko mä mun eilisen limpan, saisinko mä sen limpan, joko saisin sen mun limpan...' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. kuulostaa hyvin klassiselta herätykseltä :D Mutta tällaisia aamuja tulee vielä joskus ikävä! <3

   Poista