2018/01/19

Parhaat pikalomat pienten lasten vanhemmille

Lasten ollessa pieniä, houkutus jäädä kotiin ja olla panostamatta parisuhteeseen on suuri. Päivät, viikot ja joskus kuukaudet hurahtavat ohi ilman, että on viettänyt merkityksellistä kahdenkeskeistä aikaa. Kaikki tiedämme ne illat kun lasten nukahtaessa raahautuu sohvalle ja näpsäyttää telkkarin päälle. Hetken päästä kumppani rojahtaa viereiselle sohvalle. Kumpikin katsoo kyllä sitä samaa ohjelmaa, mutta varsinaiseksi laatuajaksi tätä ei ehkä voi kutsua. Heh. Me olemme päättäneet kerran vuodessa tehdä kahdenkeskeinen matkan ulkomaille ilman lapsia. Reissussa olemme olleet 2-3 päivää ja olemme siellä samalla aina juhlistaneet meidän hääpäivää. Olemme päättäneet vierailla sellaisissa paikoissa joissa ei ehkä olisi yhtä kivaa käydä lasten kanssa. Tällä hetkellä erityisesti kaupunkilomat ovat sellaisia joista saa enemmän irti aikuisten seurassa. Kahdestaan on kiva käydä sellaisissa paikoissa jossa kerkeää kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa mutta reissun lopussa ei kuitenkaan saisi syntyä harmituksen tunnetta siitä, että liian paljon jäi näkemättä. Ja loppujen lopuksi ne ovat ne yhteisesti koetut tilanteet joista saa keskustelunaiheita myöhemmäksi. Tässä meidän top 3 matkakohdetta jotka täyttävät juuri nämä kriteerit. Parhaat pikalomat pienten lasten vanhemmille:

1. VENETSIA. Aah. Ihana Venetsia. Tämä on ehdottomasti paikka jonne ei kannata suunnata pienten lasten kanssa mutta aikuisten kesken ehdottomasti kyllä. Pienet kanavat ja niissä hitaasti lipuavat Gondoolit ovat loputtoman romanttisia, mutta jokaisen kulman takana on vettä ja tämä saattaa aiheuttaa myös lapsille vaarallisia tilanteita. (Kuvittele kaksi pientä poikaa pelastusliiveissä Venetsian kapeilla kaduilla. Heh) Venetsia on kaunis, mutta myös kokonsa puolesta koettavissa 2-3 päivässä. Jokaiselle pariskunnalle tekisi hyvää istua jossain vaiheessa elämäänsä samassa kanavalaivassa ja kuulla italialaisen gondoolin laulavan. Romanttisia ruokapaikkoja ja ihanan kapeita ja kauniita katuja on joka puolella. Vahvat suositukset tälle paikalle.

2. KÖÖPENHAMINA on helppo kohde monessa mielessä. Sinne lentää monta suoraa lentoa päivässä ja koko kaupunki on muutenkin helposti lähestyttävä. Köpenhaminan kokee muutamassa päivässä ja ehdottomasti parasta antia on fine-dine ruokailu ja trendikkäät shoppailupaikat, kumpikin edellämainituista ovat asioita joista ei samalla tavalla voisi nauttia perhelomalla. Toki Köpiksessä on myös paljon kulttuuria koettavana. Köpikseen voisi lentää jopa yhdeksi yöksi ja pääsisi silti hyvin kosketukseen paikallisen fiiliksen kanssa.
3. PRAHA yllätti meidät positiivisesti. Harmillisesti meillä oli erityisesti tällä matkalla hyvin erilaiset tavoitteet isi-ihmisen kanssa. Toinen halusi nähdä kulttuuria ja toinen vain rentoutua ja syödä hyvin. Tällä lomalla näiden kahden yhdistäminen oli kuitenkin todella helppoa ja paikka vastasi kummankin odotuksia. Myös tällä reissulla vesi ja kanavaristeily oli erityisen romanttinen kokemus ja toisaalta myös suurelle kukkulalla sijaitsevan linnan luokse kiipeäminen ja toisen kannustaminen oli kiva yhteinen projekti.


Tällä hetkellä olemme pohtimassa seuraavaa lomakohdetta kesäkuulle. Aiomme luultavasti suunnata nokkamme Nizzaan tai ehkä Monacoon näkemään luksuselämää lähietäisyydeltä. Niin kiva suunnitella jo seuraavaa reissua. Jippii..

Oletteko te reissanneet kahdestaan? ja mitkä ovat olleet hyviä pikalomakohteita sinun mielestä?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, mahtavaa kuulla,että Venetsia on hyvä paikka pienelle kahdenkeskiselle lomalle! Meillä on kolmen yön hääpäivämatka varattuna Venetsiaan tälle kesälle <3 Jipii! Myös Köpistä mietittiin!

    VastaaPoista