2018/01/17

Testissä: SEA LIFE

Aina kun käsillä on jokin pyhä, ajatukseni pyörii väistämättä siinä mitä ajanvietettä lapsille voisi keksiä. Näen aina silmieni edessä sen tilanteen kun tylsistyneet lapset alkavat juoskennella edestakaisin, leikkimään sotaleikkejä ja levittämään leluja jokaiseen nurkkaan. Huh. Monet paikat ovat kuitenkin pyhäpäivisin ja sunnuntaisin kiinni. Yksi takuuvarma kortti pienelle päiväretkelle on Sea Life Helsingissä. Se on auki vuoden jokaisena päivänä ja siinä riittää kivasti ohjelmaa pidemmäksikin aikaa. Me kävimme yhdessä pikkupoikien kanssa hetki sitten tutkimassa vedenalaista maailmaa Helsingin Sea Life:ssa. Tältä se näytti meidän silmin..

Sea Lifen sisustus on jännä pienelle lapselle. Paikka on hienosti valaistu ja näin akvaariot tulevat kivasti esille hieman hämärässä ympäristössä. Siellä on paljon erilaisia alueita ja aktivoivia pelejä ja tehtäviä. Eräs kala-akvaario on tehty kuin siinä altaassa olis uponnut laiva ja toisessa altaassa kulkee jättimäinen luuranko. Tällaiset pienet yksityskohdat ovat lasten mielestä kiehtovia. Yksi erityisen kiva asia Sea Lifessa hienojen kalojen lisäksi on erittäin mukava palvelu. Meidän pojat ovat super-kiinnostuneita eläimistä ja ovat lapsenomaisesti myös tietenkin uteliaita. Niinpä he siinä käytävillä huutelivat kysymyksiä ääneen ja ihmettelivät esimerkiksi miksi eräät kalat näyttivät ihan lehdiltä ja uivat pystysuunnassa. Ystävällinen työntekijä pysähtyi kohdalle ja kumartui poikien tasolle ja selitti miksi ja miten jotkut eläimet naamioituvat sulautuakseen ympärillä olevaan luontoon. Kävelimme yhtä matkaa tämän mukavan tyypin seurassa ja saimme tietää paljon asioita kaloista joita emme muuten olisi saaneet selville.

Kohokohta meidän vierailussa oli se kun saimme nähdä miten hurjan isoa kalaa syötettiin Sea Lifen keskiössä. Kala innostui ruuastaan ja pärski niin, että vettä lensi joka suuntaan. Lapset nauroivat ääneen. Suurimmassa altaassa uiskenteli myös haikaloja. Joka kerta niiden lähestyessä meitä lapset kikattelivat hermostuneesti. Ja onhan se ymmärrettävää, sillä hai on aina se "pahis" kaikissa kala-aiheisissa lastenelokuvissa. Meillä oli huippuhauskaa ja tulemme varmasti jatkossakin vierailemaan täällä..

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Sealifessa?

-Såfin

PS. SeaLifessa on nyt myös avattu uusi näyttely Jurassic Seas jossa pääsee tutustumaan esihistoriallisiin merieläimiin. Meidän esikoinen onkin menossa jo heti tulevana lauantaina kaverisynttäreille katsomaan tätä näyttelyä.. 

/Yhteistyössä Sealife, liput saatu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti