2018/01/24

All you can yoga-viikko

Meillä on jo viime syksystä asti ollut siskoni kanssa haaveena aloittaa yhdessä säännöllinen joogaaminen. Itse tykkään käydä perjantaisin työpaikallani järjestettävässä Fitness Pilateksessa joka on haastava voimatunti. Sen ja kuntosalitreenien lisäksi olisi kiva keksiä vielä keholle lempeä mutta samalla haastava joogatunti. Syksyllä testasimme siksi Hatha-joogaa jonka muutaman tunnin jälkeen arvioimme aivan liian hitaaksi. Meinasimme nukahtaa kesken tunnin. Tällä viikolla päätimme tarttua härkää sarvista ja buukkasimme itselleemme "all you can yoga"-viikon. 7 päivän aikana aiomme testata mahdollisimman montaa joogan eri alalajia. Ostimme viikon passin Yoga Nordic-nimisestä paikasta ja ilmoittauduimme tunneille. Yritämme siis toisin sanoen tarkoituksella hurahtaa joogaan. Hahaa.. Eilen illalla testissä oli Hot Jooga ja ai että olimme innoissamme (ja ehkä myös vähän hermostuneita).

Kun saavuimme paikalle tunti oli täyteen buukattu joten olimme tyytyväisiä, että olimme varanneet paikkamme etukäteen. Mukaan olimme tuoneet omat joogamatot ja juomat. Hot Jooga tunti oli 90 minuuttia pitkä ja astuessamme sisään saliin olin ensin kauhistunut kuumuudesta. Vähän niinkuin se tunne kun lentokoneen ovet avautuvat saapuessasi etelän lomakohteeseen. Lämmin löhähdys päin naamaa. Ajattelin, että en tule selviämään 1,5 tuntia tuollaisessa lämmössä. Tunti alkoi kuitenkin hitaasti ja keho tottui pikkuhiljaa lämpöön. Vilkuilin aika ajoin ulos ikkunasta ja ulkona pyrytti lunta. Hetken päästä tuntui jo oikeastaan ihan kivalta olla siinä lämpöisessä jooga-salissa. Tunnin keskiosa oli hieman haastavampi, mutta koska olen jo jonkun verran joogannut itse hengittäminen ja asanat olivat minulle jo tuttuja. Lämmön ansiosta kroppa venyi ehkä jopa hieman paremmin. Syke nousi ja hiki virtasi. Huomasin peilistä, että myös poskeni punoitti. Tuli ihan joulu mieleen kun oli niin punaiset posket. Hahaa.. 

Tunnin loppupuolella liikkeet muuttuivat venytyksiksi ja tunsin miten veri kiersi hurjaa vauhtia raajoissa. Olin ihan todella rentoutuneessa olotilassa Hot Joogan jälkeen. Tykkäsin kovasti. Huomenna testissä on astetta rauhallisempi Yin Jooga. Viikon jälkeen palaan teille kertomaan miten (ja jos) selvisimme.

Oletko sinä testannut tai jopa hurahtanut Hot Joogaan?

-Såfin

3 kommenttia:

 1. Mä olen hurahtanut joogaan, mutta hot jooga on vielä kokeilematta. Olen aina ollut huonokuntoinen, joten olen tutustunut lempeään lämpöjoogaan täällä Porin joogasalilla, ja se on kyllä täydellinen tapa viettää tunti perjantai-illasta perus maanantaijoogan lisäksi. Voi olla, että koska tuo lempeä lämpöjoogakin on aika rankka, tuo hot jooga voisi olla mun keholleni liikaa.

  Ehkä käyn joskus kesällä testaamassa, kun saa pyöräilykauden aloitettua ja kuntoa taas vähän parempaan malliin :) Toivottavasti teidän joogaviikko on antoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempeä lämpöjooga kuulostaa oikein mukavalta :) Kyllä itse huomasin, että syke oli kokoajan hieman korkeammalla kuin normaalisti. Toisaalta kuumuus saa veren virtaamaan nopeammin kehossa ja se puolestaan jotenkin taas helpotti venyttelyliikkeissä jne. Kyllä kannattaa testata jos jooga muutenkin innostaa! <3

   Poista
 2. Apua miten samannäköisiä olette :D Ihana kuva!
  En ole koskaan kokeillut joogaa :)

  VastaaPoista