2018/01/16

Minuutinsäästäjä

Jokainen meistä joka elää keskellä pahinta arkirallia tietää sen tylsän totuuden: minuutteja vuorokaudessa on aivan liian vähän. Mutta se mikä on hauskinta tässä koko yhtälössä on se, että jokainen meistä kehittää valtavan hyvät kyvyt säästää minuutteja mitä erikoisin keinoin. Suurimmat säästäjät on toki ne jotka ovat itsestäänselvyyksiä. Yöunista on helppo varastaa puoli tuntia ja saada hurjan paljon aikaiseksi. Pidemmän päälle meidän jokaisen on kuitenkin kehitettävä kestävät rutiinit joiden avulla saa hoidettua kaikista kriittisimmät asiat mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Jokaiselle kehittyy salainen arsenaali pikku-kikkoja jonka avulla päivän askareet saa hoidettua yllättävän tehokkaasti. Tässä seuraa lista muutamista minun erikoistaidoista - henkilökohtaiset minuutinsäästäjäni:

- Tuplafööni: olen aina miettinyt miten paljon aikaa tukan föönaamiseen menee. Noin vuosi sitten sain töiden kuntosalilla ahaa-elämyksen. Siinä tukkaa föönatessa toinen käteni oli ihan vapaa. Toisella seinällä roikkui käyttämätön fööni. Nauroin vähän aikaa itselleni mutta otin kuitenkin toisenkin föönin käteen. Nykyään kuivaan aina jos mahdollista tukkaani kahdella föönillä. Hahaa..

- Some-multitasking. Somettaminen on ihan hirvittävän tehotonta. Pyrin hyödyntämään kaiken ylimääräisen ajan kuten kuntopyörällä polkemisen tms. somettamiseen. Etenkin sellaiset tilanteet jolloin kädet ja aivot ovat vapaana mutta ei voi hoitaa muita asioista kannattaa käyttää hyväksi viestien, instagramin tai vaikkapa blogikommenttien vastaamiseen. Ja joo, kaikista parasta olisi tietenkin jos ei somettaisi ollenkaan.

- Ulos pyjamoissa. Olen ihmetellyt sitä miten tehotonta on aina vaihtaa vaatteet koko perheelle aamuisin kun on lähdössä ulos. Hahaa.. Kerran viikossa teemme tähän poikkeuksen. Kun lähdemme uimaan perheen kanssa lauantai-aamuisin vedämme vain haalarit poikien päälle ja lähdemme uimahallille pyjamoissa. Siellä tulee kuitenkin pestyä ja lopulta uimisen päätteeksi puettua puhtaat vaatteet päälle.

-Huijaus-smoothiet. Kaikki me vanhemmat olemme joskus istuneet ruokapöydässä väittelemässä lapsen kanssa siitä miten hänen kuuluisi syödä myös vihannekset. Kun minulla on tiukka aikataulu käytän häikäilemättä hyödykseni smoothie-konetta. Sujautan smoothieihin kaikkea pinaatista, avocadosta ja keitetyistä porkkanoista lähtien. Eikä yhtään protestia lapsilta.

- Feikkilasit (tai oikeat jos sellaiset on). Tämä on paras tapa peittää väsyneet silmät ilman pitkittynyttä meikkausprosessia. Feikkilasit päähän ja voi suoraan hyökätä sängystä kauppaan paljastamatta liikaa nukkumattomista öistä.

(En tiedä lasketaanko tätä, mutta on minusta myös hirveän tehokasta syödä samaan aikaan kun laittaa ruokaa. Siinä napostellessa voi yhtäkkiä huomata, ettei ole enää nälkä kun ruoka on valmista. Hahaa..)

Jaa mielellään vinkkisi: mitkä sinun minuutinsäästäjät ovat?

-Såfin

PS. ethän ota tätä liian vakavasti. Heh. :)

2 kommenttia: