2018/01/08

LUX Helsinki - parhaat palat

Me olimme lauantaina liikkeellä koko perheen kanssa ja päätimme illalla käydä katsastamassa Lux Helsinki-valonäyttelyn. Tänä vuonna reittiä oli muutettu niin, että valoteokset olivat järkevästi lähekkäin, tai ainakin oman muistikuvani perusteella en ole aiemmin harkinnut sen kävelemistä näin pienten lasten kanssa jalan. Tänä vuonna reitin pituus oli hieman alle 2 kilometriä ja ajattelimme, että myös pieni 3-vuotias jaksaisi kävellä koko reitin itse. Tai niin me ainakin luulimme. Heh. Säästääksemme aikaa päätimme lähteä liikkeelle autolla ja pysäköidä automme valoreitin päättymispisteen kohdalle Tuomiokirkon lähelle. Päästyämme lähelle aluetta meidän suut loksahti auki. Helsingin keskusta oli aivan supertäynnä ihmisiä, katuja oli suljettu ja parkkipaikasta oli turha haaveilla. Pyörittyämme ympyrää joitain minuutteja löysimme onneksi paikan ja suuntasimme reitin alkamispisteelle Esplanadin puistoon. Pidimme kokoajan lapsia tiukasti kädestä kiinni, etteivät he katoaisi pimeässä ihmistungoksessa. Lapsia jännitti aluksi ihmispaljous ja onhan se ymmärrettävää kun itse on metrin mittainen ja ympärillä on hurjasti väkeä eikä itse näe mihinkään. Kaikki tämä jonottaminen ja odottaminen oli kuitenkin todellakin sen arvoista..

Tänä vuonna valonäyttely yllätti meidät positiivisesti. Tuomiokirkko oli kuten myös aiempina vuosina yksi reitin kohokodista. Myös muualla oli todella makeita teoksia. Designmuseon takana olevaan rakennukseen heijastettu valonäytös oli meidän mielestä hienoin koko reitillä. En siis ymmärrä miten hienoja optisia harhoja pelkällä valolla voi luoda. Lapset huusivat innostuksensa ääneen ja yleisö taputti käsiään. Niin hieno kyseinen näytös oli. Lisäksi lapsilla oli hurjan hauskaa Johanneksen kirkon edustalla olevassa puistossa jossa oli paljon erilaisia eriskummallisia pienempiä valotaideteoksia, ikään kuin lampunvarjostimia jotka olivat tehty mitä oudoimmista asioista: mekoista, lakanoista, cd-levyistä, naamioista jne. Ihmismassat liikkuivat melko hitaasti ja koko reitin kiertäminen kesti siitä syystä reilusti yli 1,5 tunia. Niinpä meidän ja monen muun pienokaiset kulkivat osan matkasta vanhempien sylissä tai harteilla. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden Helsinki Lux näyttely oli hienoin tähän mennessä. Kiva nauttia tällaisesta valonäyttelystä keskellä pimeää tammikuuta!

Lux Helsinki valonäyttely on esillä iltaisin 6.1-10.1 eli vielä kerkeää!

-Såfin

3 kommenttia:

 1. Oi just yöllä valvoessani mietin, että pitäiskö tänäkin vuonna mennä katsomaan ja tämä kyllä vahvisti ajatusta :) Hienoja otoksia oot saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Oli todella hieno näyttely :)

   Poista
 2. Pimeässä talvessa nuo valot obvatkin varmasti upea näky!

  VastaaPoista