2018/01/21

Pienten kangaspalojen hyötykäyttö: Hernepussit lapsille

Minua on viimeaikoina inspiroinut kaappien siivous ja tyhjennys meidän lähestyvän muuton takia. Minulla on haaveena uuteen kotiin ottaa mukaan vain sellaisia tavaroita joita me oikeasti tarvitsemme. (Tämä ei ole mikään pieni tavoite. Heh) Jokaisessa kaapissa on karsittavaa. Jotkut tavarat kuuluvat suoraan roskalavalle kun taas toiset ovat sellaisia jotka voi laittaa kiertoon joko myymällä tai lahjoittamalla. Aikamoinen hommahan tässä siivoamisessa on, mutta ai että se on palkitsevaa jälkeenpäin. Joka päivä meillä on lähtenyt muutama kassillinen tavaraa toiseen osoitteeseen ja kaapit tyhjenevät turhasta tavarasta. Tällä viikolla edessä oli kangaskaappi. Se on se ikuinen "sitten joskus" kaappi. Samalla kun selailin kankaita muistui mieleen yksi taannoinen projekti jossa niin ikään hyödynsin kangasjämiä vanhoista projekteista. Tein lapsille hernepussit trikookangaspaloista..

Tein lapsille tasapainotteluleikkeihin erivärisiä hernepusseja kaapista löytyvistä kangaspaloista. Itse käytin trikookangasta, sillä se joustaa kivasti ja helpottaa tasapainottelua etenkin silloin kun on kyseessä on pieni lapsi. Minä leikkasin n. 15x15 sentin paloja ja ompelin ne yhteen joustavalla trikoo-ompeleella ja jätin yhden kulman auki kääntämistä ja täyttämistä varten. Käänsin kangaspalat ympäri ja täytin pussit kuivatuilla herneillä. Itse täytin ne noin puolilleen, jotta herneet mahtuisivat asettautumaan hyvin pussin sisällä. Käytin täyttövälineenä suppiloa. Lopulta ompelin kulman kiinni. Jos oikein inspis iskee, niin nämähän voi ommella pyramidin tai vaikka ympyrän muotoiseksi. Jotkut täyttävät myös pussit riisillä.

Olin varannut kaupasta aivan liian suuren määrän kuivattuja herneitä tätä projektia varten. Pääsin lopulta sitten keittämään satsin hernekeittoa ylijäämistä herneistä jotta ne tulisivat käyttöön eikä taas puolestaan jäisi lojuamaan kaappeihin. Heh. Kunnollista hyötykäyttöä siis. Nämä hernepussit ovat olleet meillä kovassa käytössä ja monessa leikissä mukana. Annoimme myös tällaisia lahjaksi ystäviemme lapsille. Itsetehtyä on aina erityisen kiva antaa..

Miten sinä olet hyötykäyttänyt ylijäämä kangaspaloja?
-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti