2015/11/25

Mutta onneksi meillä on pikkuveli

Olemme viime päivinä jutelleet paljon meidän perheen koosta. Ei niinkään lasten määrästä, vaan karvaisista perheenjäsenistä. Etenkin meidän 4-vuotiasta on kovasti mietityttänyt miksi joillakin tuttavillamme on kotieläimiä ja meillä ei ole yhtäkään. Valitettavasti me kummatkin aikuiset tässä taloudessa olemme allergisia eläimille ja on hyvin todennäköistä, että ainakin toinen lapsistamme myös jossain vaiheessa kehittää samantyyppisen allergian. Meidän perustelu ja päätös olla hankkimatta lemmikkiä on meidän aikuisten mielestä helppo ymmärtää. Tämä ei tietenkään tarkoita, että lapsemme olisi mitenkään hyväksyneet tämän asian..



Kesken Playmobile-leikkien eilen illalla juttelimme TAAS tästä samasta asiasta. Mietimme miksi kaverin kodissa asuu kaksi kissaa ja toisella kaverilla on koira. Koira kun olisi niin kiva. Josko meillä voisi olla ihan sellainen pieni koira, tai edes krokotiili?? Pitkän yhteisen pohdinnan jälkeen meidän 4-vuotiaan hartiat tippuu ja hänen katseensa kohdistuu varpaisiin. Hän toteaa surullisena: "Meillä ei voi olla eläimiä.." Vallitsee pitkä hiljaisuus ja hetken päästä katse nousee, ilme valaistuu ja hän sanoo erittäin iloisella äänellä: "Mutta onneksi meillä on pikkuveli". Noh, onneksi - sillä pikkuveli on aivan rinnastettavissa eläimen kanssa. Hahaa..

Onko teillä käyty vastaavanlaisia eläinkeskusteluja?

-Såfin

3 kommenttia:

  1. Hahhah :D Onhan se pikkuveli rinnastettavissa lemmikkieläimeen :) Meillä on tuo koira mutta Aku välillä muistelee itku silmässä meidän kissa vanhuksia joista toinen menehtyi kaksi vuotta sitten ja toinen masentui siitä niin pahasti että etsimme sille uuden kodin jossa on kissakavereita. Aku ei mitenkään ymmärrä että miksi me ei vaan otettu lisää kissoja meille, mutta elämäntilanteet muuttuu ja oltiin päätetty että uusia eläimiä ei tässä vaiheessa hankita vaikka olemassa olevat on ja oli tosi rakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä Hahaa.. :D Oi, kyllä ymmärrän että voi olla vaikeaa ymmärtää minne se kissakaveri katosi ja miksi toinenkin kissa joutui lähtemään heti sen jälkeen. Onhan nämä isoja asioita lapsen elämässä. Mutta onneksi teillä on koira lohduttamassa <3

      Poista
  2. Vähänkö ihana :D Meillä on jo pari koiraa, mutta Tellu toivoo sellaista silti joulupukilta ja isompi pojista toivoi synttärilahjaksi. Eipä taida kuitenkaan lahjaa tulla. Onneksi pienimmälle riittää, että hän on leikisti koira :D

    VastaaPoista